2017-02-08 10:19

Direktør: Tomme grunde er spild af ressourcer

Gårsdagens forslag til ændring af planloven åbner op for midlertidige studieboliger på tomme grunde. Ændringsforslagene hilses velkommen af flere aktører indenfor byggebranchen, da det kan revitalisere hensygnende byområder.

Med gårsdagens forslag til ændring af planloven er der åbnet op for, at der kan etableres midlertidige boliger på grunde, der endnu ikke har fået en ny lokalplan. For eksempel er en stor grund i Sydhavnen endnu ikke blevet udviklet, fordi området står langt nede på Københavns Kommunes rækkefølgeplan. Rækkefølgeplanen bestemmer, hvornår et givent område kan komme under myndighedsbehandling og ændre status fra en anvendelse til en anden.

- Vi ser flere tomme grunde på steder, der nærmest skriger efter udvikling. Derfor er det glædeligt, at Erhvervsminister Brian Mikkelsen nu åbner op for, at sådanne grunde kan anvendes til midlertidige studieboliger. Men hvorfor ikke gå skridtet videre og tænke endnu flere aktiviteter ind på de tomme grunde? Sådan lyder det fra Temporents direktør Claus Weppler.

- Vi udlejer pavilloner i hele Norden, hvor modulerne finder så forskellig anvendelse som kontorer, børnehaver, skoler og hospitaler. Således har vores moduler aflastet Karolinska Sygehuset i Sverige med bl.a. foredragssale, mens sygehuset bliver bygget om. Andre steder bliver modulerne brugt som undersøgelsesrum og administrationslokaler.

- Hvad nu hvis det ikke er studieboliger, der er behov for, men en børnehave, en midlertidig skole, et sundhedshus eller en turistinformation? Her ville det være godt at tænke lidt mere ind i boksen. Midlertidige byggerier kan jo være mange ting. Det er vigtigt, at man rundt om i kommunerne tænker sig godt om og finder ud af, hvad behovet er lokalt, slutter vores direktør Claus Weppler.

Temporents pavilloner bygges indenfor på fabrik. Alle processer er optimerede og planlagt ned til mindste detalje. Først bygges grundmodulet i træ, så udstyres det med den indretning, der passer til den enkelte brugers behov. Når brugeren ikke længere skal bruge pavillonerne, flytter de videre til næste bruger. Modulbyggeri er især populært i Sverige, hvor vi sidste år vandt en rammeaftale om at levere 30% af alle midlertidige skolelokaler i Stockholm.