2014-06-26 10:27

Fleksible kontormoduler skaber behagelige og funktionelle arbejdsrammer på under fire uger

Med sammenlægningen af en række forskellige funktioner under den nye Ekobrottsmyndigheten i Umeå, opstod der behov for nye lokaler, som hurtigt kunne tages i brug. Derfor blev moduludlejeren Temporent kontaktet, og det lykkedes inden for fire uger at få i alt 730 m2 kontorer, møderum, kantiner og speciallokaler på plads til den nye myndighed.

Den nye Ekobrottsmyndigheten i Umeå i Sverige samler en række tidligere adskilte politimæssige, juridiske og økonomiske kompetencer i en fælles tværfaglig enhed, hvor alle medarbejdere sidder under samme tag. Derfor var det afgørende, at man hurtigt fandt en egnet midlertidig lokaleløsning, mens opførelsen af den nye enheds bygninger, der blev påbegyndt i 2013, foregår.

Tiden var den afgørende faktor

- Tiden har været den vigtigste faktor i dette projekt. Lokalerne skulle leveres og stå klar til at blive taget i brug inden for en måned, så den nye enhed kunne komme godt fra start, og arbejdet ikke blev forsinket på grund af lokalemangel.

Sådan lyder det fra Nils Jonsson, der er regionschef for Region Nord hos moduludlejeren Temporent, som har leveret og installeret i alt 26 specialindrettede kontormoduler med plads til i alt mellem 50 og 60 medarbejdere til Ekobrottsmyndigheten.

- Den helt store fordel ved midlertidige kontormoduler er netop fleksibiliteten. Du bestemmer selv antallet af kvadratmeter, lejeperioden og indretningen, og løsningen kan løbende tilpasses med ekstra eller færre moduler, afhængigt af behovet, forklarer Nils Jonsson.

Specialtilpasset til Ekobrottsmyndigheten

Ekobrottsmyndighetens kontormoduler, der er af typen KUBIK, er opført i 3 etager ved siden af politistationen i Umeå og omfatter i alt 730 m2 kontorer, møderum, kantiner og speciallokaler, hvor der bl.a. blev stillet særlige sikkerhedsmæssige krav, fortæller Nils Jonsson:

- Hele byggeriet er omfattet af særlige sikkerhedskrav på grund af brugernes arbejdstype. Nogle af lokalerne skal bruges som serverrum, mens andre lokaler f.eks. er beregnet til kontor, møderum m.m. Modulerne er derfor specialtilpassede til projektet, så de møder de særlige indretnings- og sikkerhedsmæssige krav, som enhedens forskellige funktioner stiller.

Indeklima i særklasse

Modulerne, som Temporent har leveret til Ekobrottsmyndigheten, rummer samtidig en række af de standardelementer, som kendetegner KUBIK-modulerne. Det gælder ikke mindst ventilationssystemet med indbygget køling, der giver et indeklima, som ofte er bedre end i mange permanente bygninger, hvilket er en væsentlig faktor i forhold til medarbejdernes arbejdsmiljø.

- Flere af Ekobrottsmyndighetens medarbejdere har faktisk sagt, at indeklimaet i kontormodulerne er væsentligt bedre end indeklimaet i deres gamle bygninger, påpeger Nils Jonsson afslutningsvis.

Mere information

Behøver du hjælp med at finde det rette modulsystem?