2016-12-08 16:14

Grøn omstilling har for alvor fundet vej til modulbranchen

Temporent har taget den grønne omstilling til sig og tilbyder nu moduler med LED-belysning. Det seneste tiltag kommer oven i en stribe af grønne miljøtiltag, der giver vores kunder mulighed for at få pavilloner med solceller og varmepumper.

Temporent satte for alvor skub i modulbranchen sidste år, da vi tilbød vores kunder at få skræddersyede modulløsninger med egne solceller og varmepumper. Nu følger vi op med tilbuddet om at udstyre modulerne med LED-belysning:

- Vi vil gerne hjælpe den grønne omstilling på vej med langsigtede bæredygtige løsninger. LED-belysning er et eksempel herpå. Hvis du skifter til LED-belysning, kan du reducere forbruget af elektricitet markant, fx har en forsøgsordning på bornholmske skoler vist reduktioner i elforbruget på helt op til 44 %, mens andre målinger viser besparelser på helt op til 60%, siger vores direktør Claus Weppler.

Der er mange fordomme om LED-belysning. Ja, faktisk tror flere, at LED er det samme som energisparepærer. Men LED har for længst overhalet sparepæren. Således kan LED-belysningen skræddersys, så den skaber en varm glød i klasseværelset eller på kontoret i modsætning til det kolde lys fra en traditionel sparepære. På samme måde tænder LED med det samme og har ikke skadelige stoffer som kviksølv.

- Der er ingen tvivl om, at LED er fremtidens bæredygtige lyskilde. Derfor er det naturligt for os at tilbyde det som en løsning til vores kunder. Vi har i forvejen udviklet en modulserie, der er så grøn, at den kan leve op til kravene i DGNB-standarden. Det er pavilloner, der eksempelvis bruger varmegenvinding, varmepumper, solceller, ligesom de kan udstyres med bevægelsesstyret belysning, individuel varmeregulering og temperatursænkning om natten. På den måde kan vi sikre så lavt et energiforbrug, at de midlertidige moduler lever op til kravene i BR20, siger Claus Weppler.

DGNB-moduler til skoler

Temporent har udviklet en række forskellige modultyper, der matcher de forskellige funktionsmæssige krav, som f.eks. stilles til kontorlokaler, børnehaver, skolebygninger eller laboratorier. Fælles for dem er, at de leveres i individuelt kundetilpassede udgaver, hvor kunden selv vælger forskellige løsninger inden for f.eks. indeklimastyring, lyskontrol, opvarmning m.m.

Vores mest miljøvenlige modulserie er den relativt nyudviklede KLOSS, der er specialdesignet til skoler. Serien er designet i tæt dialog med skoler, forældre og elever, og udført med løsninger, der gør den så energieffektiv, at den opfylder kravene i DGNB-standarden.

- Med KLOSS giver vi kommunerne en chance for at vise, at de tænker bæredygtighed 360 grader. Det er der brug for. Vi oplever, at kommunerne meget ofte fokuserer ensidigt på pris i stedet for at se på miljøet, når der er tale om moduler. Miljømæssige hensyn er forbeholdt store prestigeprojekter. Men miljøet burde komme forrest i alle henseender – også når du vælger leverandør af midlertidige løsninger, slutter Claus Weppler.