2015-09-09 15:59

Komplekse byggesager kræver kompetent rådgivning

Med voksende krav til de fysiske rammer omkring alt fra kontorer til børnehaver og skoler, stiger bygherres behov for at kunne navigere sikkert og effektivt mellem de mange hensyn. Det fordrer ikke mindst rådgivning, som er solidt forankret i den seneste viden, så projekterne styres sikkert i mål.

Energi, akustik, indeklima, pladskrav, indretning, antallet af funktioner osv. I dag er der mange hensyn på spil, når de fysiske rammer omkring nye kontorer, børnehaver, skoler og talrige andre arbejdspladser og opholdssteder skal på plads. Det stiller bygherren over for stadig mere komplekse planlægnings- og beslutningsprocesser, hvor kompetent rådgivning fra start til slut er helt essentiel.

Efterspørger samlede løsninger

- Kravene stiger hele tiden, ligesom der udbydes stadig flere løsningsmuligheder. Det betyder, at de valg, som bygherren skal træffe, forudsætter en effektiv sortering og afvejning af hensynene undervejs, forklarer adm. direktør Claus Weppler fra moduludlejeren Temporent, som leverer indflytningsklare, midlertidige modullokaler til bl.a. private virksomheder og kommuner.

- Vi oplever, at ikke kun er bygherre, men også bygherres rådgivere, som ofte efterspørger samlede løsninger, hvor der allerede på forhånd er tænkt en lang række af de faktorer ind, som de skal tage hensyn til. Det gør processen enklere for dem og mindsker samtidig risikoen ved at investere i mere plads, fordi sandsynligheden for, at der opstår fejl, bliver minimal, fortsætter han.

Det hele starter omkring mødebordet

Temporents modullokaler tilpasses i hvert enkelt tilfælde til bygherres specifikke ønsker om f.eks. kvadratmeter, funktioner, indretning og særlige hensyn til bl.a. støjreduktion. Derudover leveres de med varmepumper og energirigtig ventilation, der sikrer overholdelse af de seneste krav på indeklimaområdet. Modulerne kan også leveres, så de opfylder de samme betingelser som permanente bygninger, der skal leve op til kravene i BR10 og BR15.

- Hele processen starter omkring mødebordet, hvor vi får afdækket bygherres reelle behov i hans eller hendes specifikke situation. Der er f.eks. ingen grund til at vælge en Rolls Royce, hvis mindre kan gøre det, men omvendt går vi aldrig på kompromis med kvaliteten. Her kommer det ikke mindst kunderne til gavn, at vi trækker på mange års erfaring med levering af skræddersyede løsninger, forklarer Claus Weppler.

Som en integreret del af Temporents samlede rådgivningspakke sørger moduludlejeren endvidere for levering af arkitekttegninger og al nødvendig dokumentation i forbindelse med ansøgning om byggetilladelser. Endelig står Temporent selv for både opsætning, indretning, vedligeholdelse og nedtagning af modulerne efter lejeperiodens udløb.

Mere information

Behøver du hjælp med at finde det rette modulsystem?