2016-06-22 13:08

Medicon Village udvider med Temporent moduler

Temporents moduler er ofte på ønskesedlen, når store medicinalfirmaer skal udvide deres faciliteter og få flere kvadratmeter på kort tid. Det er også tilfældet i Medicon Village i Lund, hvor Temporent har leveret kontormoduler til en blomstrende medicinalklynge.

Da AstraZeneca lukkede sine aktiviteter i Lund i 2011, var mange bekymrede for, hvordan det ville påvirke det lokale arbejdsmarked. Derfor gik Region Skåne, Lund Universitet, Malmø Kommune og Lund Kommune sammen med iværksætteren Mats Paulsson og etablerede en klynge for medicinsk forskning i Lund AstraZeneca gamle lokaler - Medicon Village. Målet var at skabe et miljø for forskning, innovation og initiativ og støbe fundamentet for nye medicinske landvindinger.

Siden da, er udviklingen kun gået fremad. 1.500 mennesker har fået job i 110 forskellige foretagender, og virksomhederne kan ikke længere være i de gamle lokaler.

- I dag har vi flere medarbejdere end AstraZeneca havde i sin tid og en række nystartede virksomheder inden for life science området. Medicon Village har været et vigtigt instrument til at fastholde kompetencer og færdigheder i regionen, siger Anette Orheim, kommunikationsansvarlig i Medicon Village.

Moduler løser akut problem

For at sikre fortsat vækst og ekspansion har Medicon Village hyret Temporent til at løse problemerne med for lidt plads. Temporent udlejer pavilloner til midlertidige kontorer, skoler og børnehaver. Pavillonerne kan stå i alt fra et halvt år til 10 år og kan placeres i umiddelbar forlængelse af de eksisterende bygninger, så du ikke behøver at leje nye lokaler langt væk fra resten af virksomheden. Antallet af moduler kan let justeres op eller ned, alt efter hvordan udviklingen går.

- Medicon Village har haft et behov for flere og større kontorlokaler. Det behov har vi løst med vores moduler af typen RUMLI. RUMLI har en dybde på 14 meter, hvilket giver maksimal fleksibilitet og frihed til at skabe åbne grundplaner, forklarer Krister Landen, Regional Manager Syd ved Temporent.