2013-09-02 11:40

Midlertidige lokaler med permanent karakter

I Temporents modulsystemer er der højt til loftet. Faktisk leverer Temporent lokaler med en indvendig lofthøjde, der er hele 20 cm højere end konkurrerende moduler på markedet. Samtidig sikrer rummene optimal ventilation, akustik, lyskvalitet og indeklima – alt sammen egenskaber, der skaber optimal trivsel for de indlogerede.

Temporent har altid gået forrest, hvad angår indeklima. Og det afspejler sig i virksomhedens Temporentlokaler™, som består af moduler, der opføres inden døre med udgangspunkt i bæredygtighedsprincipper og helhedstænkning.

20 cm gør forskellen

I Danmark er kravet til ikke-permanente pavilloner, at der skal være min. 2,5 meter mellem gulv og loft. For mange leverandører af midlertidige lokaler fungerer denne regel som en rettesnor, men hos Temporent har man bogstavelig talt valgt at højne standarden ved at have en loftshøjde på 2,7 meter. Og spørger man Thomas Olsen, der er regionschef hos Temporent, er der tale om en lille forskel med stor effekt:

- Kvalitet er alfa og omega for os. Og ved at sætte loftshøjden 20 cm højere end det lovkrav, som størstedelen af vores konkurrenter retter sig efter, er vi i stand til at skabe langt mere komfortable opholdsrum til glæde for vores kunder. 20 centimeter lyder måske ikke af meget, men det er faktisk den lille forskel, der skaber et optimalt indeklima ved at gøre lokalerne ekstra luftige og lyse, forklarer Thomas Olsen.

Bedre trivsel

Udover at være højt placeret, er Temporents lofter udstyret med solide akustikloftsplader. Kombineret med lokalernes støddæmpende linoleumsgulve, der hæmmer trinstøjen, når gulvene betrædes, er der tale om en gedigen optimering af lokalernes akustik i form af bedre lyd og mindre støj.

Lydkvaliteten er dog ikke det eneste, der har fået et løft. Som en af de eneste udbydere af flytbare lokaler har Temporent foruden ekstra indvendige luftrør installeret ventilation i modulerne. Thomas Olsen forklarer:

- I Sverige er ventilation i midlertidige lokaler et lovkrav, men det samme er ikke tilfældet i Danmark. Tværtimod tyder meget på, at der er et stykke vej igen, inden der bliver vedtaget tilsvarende regler i Danmark. Alligevel har Temporent valgt at integrere indvendig ventilation i samtlige moduler, siger Thomas Olsen og fortsætter:

- Vi sætter en ære i at skabe de bedste rammer for de mennesker, der opholder sig i vores lokaler, og vi ved efter mange års indgående kundedialog, at ventilation er en egenskab, der virkelig giver smæk for skillingen, hvad angår komfort og trivsel. Som prikken over i'et er ventilationen integreret i modulsystemet, så brugerne slet ikke fornemmer den.

Dyre lærepenge

Det er dog langt fra altid, at et sundt indeklima står øverst på dagsordenen, når offentlige og private virksomheder lejer sig ind i midlertidige lokaler. Det er derfor ikke usædvanligt, at lejere vælger at hoppe over, hvor gærdet er lavest, for at spare det relativt lille beløb, der udgør forskellen på standard og kvalitet.

Men ifølge Thomas Olsen er den mindre prisforskel, der sikrer optimale lys- og lydforhold for brugerne, godt givet ud. Faktisk tjener udgifterne til kvalitetsløsninger sig ofte hjem igen, da leje af lokaler, hvor indeklimaet er af svingende kvalitet, ofte kan blive dyrere på den lange bane.

- Det kan let udvikle sig til en ubelejlig ekstraregning at gå på kompromis med kvaliteten og eksempelvis vælge at spare ventilationen væk. Man får nemlig ikke lyse og luftige lokaler ved bare at åbne vinduet. Og efter en periode med dårligt indeklima ser mange sig derfor alligevel nødsaget til at anskaffe sig en ventilator i tilkøb. For selvom vores kunder køber vores modulsystemer til midlertidigt brug, kan der sagtens være tale om en periode på op til tre år. Derfor er det vores ambition at levere midlertidige løsninger, der fuldt ud kan måle sig med permanente lokaler, slutter Thomas Olsen.

Behøver du hjælp med at finde det rette modulsystem?