2016-12-08 15:50

Miljørigtige moduler

Temporents pavilloner gør det muligt at justere antallet af kvadratmeter, så de passer nøjagtigt til jeres behov. Når der ikke længere er brug for ekstra kvadratmeter, flyttes modulerne videre til næste bruger. Men det er ikke den eneste miljømæssige fordel ved Temporents moduler. Også produktionen gør pavilloner til et miljørigtigt valg.

Temporents pavilloner lejes ud i kortere eller længere perioder til kontorer, skoler og børnehaver. Når brugerne ikke længere har behov for de ekstra kvadratmeter, fjerner Temporent modulerne og lejer dem ud til en ny kunde. Derved spares en masse ressourcer på overflødige kvadratmeter. Det er ikke kun i brugen, at moduler er det rigtige valg for miljøet. Også i selve produktionen har Temporents moduler en klar fordel. Direktør i Temporent Danmark Claus Weppler forklarer:

- Vores moduler fremstilles indenfor på fabrik. Det giver en mere rationel byggeproces end det traditionelle byggeri, som foregår ude på byggepladsen. Vi kan planlægge arbejdet minutiøst og er ikke afhængige af vind og vejr. Alle processer er optimerede, gennemtænkte og planlagt ned til mindste detalje. Vi ved præcist hvilke materialer, vi skal bruge hvornår, så vi har langt mindre spild end en traditionel byggeplads. 

Lavt energiforbrug

Industriel produktion holder også energiforbruget på et minimum, fordi alle processer kan planlægges ned til mindste detalje – i modsætning til ude på byggepladsen, hvor der ofte må foretages ekstra ture med varebilen, ligesom der ofte købes for stort ind.

- Ofte bliver byggeriet på de traditionelle byggepladser forsinket. Det betyder, at de bestilte materialer kommer før, der er brug for dem. Materialerne står så ude på byggepladsen og risikerer at blive beskadigede. Ofte bliver der også bestilt ekstra materialer for en sikkerheds skyld. Mængden af affald efter en traditionel byggeproces er jo exceptionel. Her har industriel produktion nogle helt klare fordele, siger Claus Weppler.

Temporents pavilloner udstyres med den indretning, der passer til den enkelte brugers behov. Det kan være en skole, et kontor eller en børnehave. Fælles for alle pavillonerne er, at de er bygget op af moduler i træ. I modsætning til stål og beton, binder træ CO2. Det gør modulerne til et mere miljørigtigt valg også på materialesiden.

- Der er mange gode argumenter for at vælge moduler, når der er behov for ekstra kvadratmeter. Du betaler kun for den plads, du skal bruge og slipper for at varme unødige kvadratmeter op – til gavn for økonomien og miljøet, slutter Claus Weppler.