2013-12-03 16:06

Moduler med plads til de mindste

Vores midlertidige modulløsninger er altid skræddersyede og tilpasset kundens behov. Det gælder også vores specialudviklede børnehavemoduler, der er udstyret med et særligt børnevenligt inventar.

For de mindste brugere er det svært at mærke forskel på Temporents modulsystemer og permanente lokaler. De specialindrettede børnehavemoduler er nemlig udstyret med alt fra hvile- og legerum til specialindrettede køkkener og lavtsiddende vinduer. Samtidig kan de voksne drage fordel af et ideelt arbejdsmiljø takket være den indbyggede ventilation, opskudte loftshøjde samt en akustik, der er tilpasset børnehavebrug.

Mangel på børnehaver er et problem for en lang række større danske byer. Grundet renoveringer og sammenlægninger står mange kommuner derfor over for at skulle indkvartere børnehavebørn og pædagoger i nye bygninger, hvilket ofte viser sig at være en udfordring. For selvom lovkravene til ikke-permanente moduler er ens for alle lige fra vuggestuer til kontorlokaler og plejehjem, så stilles der som regel helt særlige krav til lokaler, der skal huse børnehavebørn.

Specialindrettede moduler

De særlige krav betyder bl.a., at lokalerne ikke må adskille sig væsentligt fra, hvordan en permanent børnehave er indrettet med specialindrettede køkkener, hæve- og sænkeborde, legerum, særlige toiletter, lave vinduer, specielle døre mv. Ifølge Torben Sloth, der er regionschef hos Temporent, er det dog langt fra alle modulsystemer, der er i stand til at efterleve disse krav:

- For at kunne levere lokaler, der fuldt ud lever op til både pædagogernes og forældrenes ønsker om optimale rammer for børnene, er der en række kriterier, der skal være opfyldt. Mange leverandører af lejeløsninger leverer de samme lokaler til både børnehaver, kontorer, skoler mv., hvilket ofte medfører ekstraudgifter for kunden, fordi der efterfølgende skal investeres yderligere i børnevenligt inventar, siger han og fortsætter:

- Hos Temporent har vi udviklet et særligt modulsystem, der er skræddersyet til børnehaver. Vores målsætning er altid at sætte standarden for midlertidige modulløsninger, uanset hvem der opholder sig i dem. Den filosofi afspejler sig også i vores børnehavemoduler, som vi har udviklet udelukkende med udgangspunkt i børnenes behov.

Temporents børnehavemoduler er udviklet med udgangspunkt i tæt sparring og dialog med blandt andet børnehaveledere og pædagoger. Modulerne leveres derfor med al børnevenligt inventar, så der ikke skal investeres yderligere i særlige hvilerum, garderober mv.

Optimalt arbejdsmiljø

Udover det børnevenlige inventar er børnehavemodulernes lofter udstyret med de samme akustikloftsplader som Temporents øvrige modulløsninger. Kombineret med de støddæmpende linoleumsgulve, der hæmmer trinstøjen, optimeres pædagogernes arbejdsmiljø derfor via bedre lyd og mindre støj. Frem for alt er der integreret indvendig ventilation i samtlige moduler, så såvel børn som pædagoger er sikret et komfortabelt indeklima.

Torben Sloth er ikke i tvivl om, at børnehavemoduler er et marked i vækst. Stadigt flere børnefamilier vælger nemlig at slå sig ned i byen i stedet for at flytte ud til forstæderne, hvilket skaber en voksende efterspørgsel på flere børnehavepladser. Samtidig giver det rigtig god mening at leje midlertidige moduler, som kan opstilles på den samme grund som den børnehave, der fx er ved at blive renoveret, i stedet for at leje sig ind i permanente lokaler, der måske endda ligger langt væk.

- Iht. børnehavebygninger lægges der generelt større vægt på trivselsfaktorer såsom ventilation, akustik, indeklima mv., end hvad der er tilfældet med f.eks. kontorer. Som den eneste leverandør, der leverer skræddersydede børnehavemoduler med indbygget ventilation og markedets højeste loftshøjde, er der ingen tvivl om, at vi kommer til at drage fordel af denne prioritering. Det kan betale sig at vægte kvalitet frem for pris, og det har man indset i forhold til børnehaver. Nu mangler vi bare, at resten af markedet følger med, slutter Torben Sloth.

Mere information

Behøver du hjælp med at finde det rette modulsystem?