2015-11-25 15:09

Moduler på farten

Vi har haft travlt i Temporent. De sidste fire weekender har vi flyttet 62 moduler med i alt 3.100 m2 for en af vores kunder, der skulle placere en ny fabrik, hvor vores moduler stod. Så vi fjernede alt indvendigt inventar, koblede el, edb og radiatorer fra på bedste plug & play manér og lod solcellerne stå på taget. Så flyttede vi modulerne 100 meter ned ad vejen og satte dem op igen. Derefter blev modulerne indrettet til kontor igen. 

- Vi har flyttet modulerne i weekenden, så vi forstyrrede så lidt som muligt. Vi lejede to store kraner og to store lastbiler til operationen. I alt har vi været syv mand om at flytte 3.100 m2 moduler på fire weekender. Vi er gået meget systematisk til værks, og planlagt det hele i en ”drejebog” så vi kunne overholde den meget stramme tidsplan, fortæller regionschef i Temporent Torben Sloth.

Nyt kontor på fem arbejdsdage

Hele processen med at pakke arbejdspladsen ned, fjerne inventaret, flytte modulet, sætte det op igen og indrette det har taget fem arbejdsdage. Medarbejderne gik hjem fra deres arbejdsplads onsdag kl. 16 og kunne så møde ind igen i deres kontor 100 meter nede af gaden torsdag morgen ugen efter. 

- Vi har brugt en del tid på at få logistikken til at gå op, så medarbejderne kunne få deres arbejdsplads igen så hurtigt som muligt. Det har fungeret rigtig godt. Mens vi har pillet moduler ned og overført dem til det nye sted, har medarbejderne arbejdet hjemmefra eller brugt touch down skriveborde. Det har været meget effektivt det hele, siger Torben Sloth.

Moduler fremfor mursten

Det smarte ved at bruge moduler frem for mursten er, at modulerne kan genbruges. Hvis kontorerne var blevet bygget som faste konstruktioner, var firmaet blevet nødt til at rive det hele ned og bygge kontorerne forfra. Det ville have betydet en lang periode med byggeplads og genhusning af medarbejderne, mens byggeprojektet stod på – for slet ikke at nævne et kæmpe ressourcespild. Nu er hele operationen overstået på under en måned alt i alt:

-Flytteprojektet viser, at det godt kan betale sig at tænke i moduler, når en virksomhed skal udvide. Vi udlejer high end kontorer, som sagtens kan konkurrere med moderne kontorbyggerier på æstetik og komfort. Vores kontorer har bare den fordel, at de kan flyttes og ændres på i en uendelighed. Det er ligesom legoklodser. Har du brug for mere plads, føjer du et ekstra modul til, har du brug for mindre plads, fjerner du et modul. Det er egentlig meget simpelt, slutter Torben Sloth.

Mere information

Behøver du hjælp med at finde det rette modulsystem?