2014-12-05 14:34

Moduler vinder på energieffektivitet i den kolde årstid

For titusindvis af kontorer og institutioner landet over er vinteren højsæson for øgede energiomkostninger. Men for både bygherrer samt administrations- og facilitetschefer kan der være fordele at hente i midlertidige bygninger, som er skræddersyet til at optimere den enkelte arbejdsplads' eller institutions energianvendelse.

Vinteren er højsæson for øjet energiforbrug. Ikke mindst for de tusindvis af virksomheder, skoler, børnehaver og andre institutioner landet over, som oplever stigende energiudgifter i takt med, at temperaturen falder uden døre. For mange drifts- og administrationsansvarlige kan den kolde årstid derfor være et godt tidspunkt at rette fokus på optimering af den enkelte arbejdsplads' eller institutions energiforbrug.

Højsæson for energiforbrug

Ifølge en undersøgelse fra den svenske institution Energimyndigheten, som arbejder for miljøvenlige og effektive energisystemer, stammer ca. halvdelen af den gennemsnitlige skoles elforbrug fra ejendommens drift. Især i vinterhalvåret kan energiforbruget være en betydelig omkostning. Derfor kan der for både bygherrer, facilitetschefer, arkitekter mv. være mange fordele at hente i midlertidige bygninger, som er skræddersyet til at optimere den enkelte arbejdsplads' eller institutions energianvendelse, forklarer direktør i moduludlejeren Temporent, Claus Weppler:

- En vigtig hjørnesten i vores moduler er de mange smarte funktioner, der nedsætter energibehovet. Eksempelvis har KLOSS-SMART-modulet varmegenvinding, tidsstyret ventilation, bevægelsesstyret belysning, individuel varmeregulering samt temperatursænkning om natten, i weekender og på lukkedage, forklarer Claus Weppler og fortsætter:

- For at nedsætte energiforbruget og miljøbelastningen er det ligeledes vigtigt, at opvarmningen af modulerne er så effektiv som mulig. Dette opnår vi takket være bygningernes solide klimaskal, der indebærer en god isolering i vægge, gulv og tag, pointerer han.

Skræddersyet ethvert behov

Temporents miljøvenlige modulserie efterlever de samme krav som permanente bygninger, der er certificerede iht. DGNB-ordningen, og er både energi- og varmeeffektiv. Derfor kan det ifølge Claus Weppler være et godt alternativ, frem for at skulle leje sig ind i permanente bygninger, som ofte ligger langt fra de eksisterende bygninger, og ikke er tilpasset bygherrens behov:

- En løsning med midlertidige moduler betyder helt konkret, at virksomheden slipper for at indrette nye, midlertidige lokaler i lejede bygninger, som ikke oprindeligt er tænkt til deres behov. Modulerne minimerer den omstillingsperiode uden at gå på kompromis med de moderne energikrav, siger Claus Weppler.

Behøver du hjælp med at finde det rette modulsystem?