2015-05-12 10:48

Skandinavisk erfaring betyder bedre løsninger for danske kunder

Markedet for midlertidige bygninger har i løbet af de sidste årtier gennemgået en stor udvikling hos vores skandinaviske naboer. Temporent har over hele Norden opnået gode erfaringer med at indrette moduler til en lang række formål – lige fra sygehuse og daginstitutioner til universiteter og politimyndigheder. Og den viden kommer de danske kunder til gode.

Det danske marked for midlertidige bygninger er inde i en positiv udvikling. Der er dog stadig mange erfaringer fra vores skandinaviske naboer, som vi kan drage nytte af i Danmark. Det mener Temporent, som specialiseret i levering af modulopbyggede, indflytningsklare lejelokaler til private virksomheder, kontorer, skoler og børnehaver og har afdelinger i både Danmark, Sverige, Finland og Norge.

- De danske virksomheder og organisationer har i højere grad fået øjnene op for fordelene ved modulerne, der ofte er lige så energieffektive og lever op til de samme indeklimakrav som permanente bygninger – og i nogle tilfælde endda overgår dem, fortæller Temporents direktør Claus Weppler.

Markedet følger samfundets udvikling

Ifølge Claus Weppler er der tale om en tendens, der følger samfundets generelle udvikling. For når dele af landet affolkes, imens andre landsdele oplever stor befolkningstilvækst, så får evnen til at tilpasse sig de nye demografiske forhold stor betydning.

- I Sverige har vi f.eks. i mange år haft gode erfaringer med at indrette skoler og daginstitutioner for kommuner, som oplever en stor tilvækst i befolkningstallet. Fordelen er, at lokalerne hele tiden kan flyttes derhen, hvor behovet er, og modsat hvad mange tror, så kan midlertidige lejeløsninger sagtens anvendes over længere perioder, fortæller Claus Weppler.

Stort bagkatalog af gode projekter

Og netop disse erfaringer er medvirkende til, at Temporent er i stand til at tilbyde solid rådgivning til enhver organisation med pladsmangel. Projekterne fra resten af Norden giver nemlig et kæmpe bagkatalog at trække på, når modulerne skal indrettes:

- Vi har mange gode erfaringer fra vores markeder i resten af Norden. Hver gang vi rådgiver om fx indretningen af en børnehave, så styrker det vores bagkatalog af gode projekter og erfaringer, som vi kan trække på i Danmark. Den erfaring gør, at vi allerede på forhånd har mange gode idéer og forslag, når vi bliver kontaktet af en potentiel kunde, siger Claus Weppler. Samtidig påpeger han, at den gode position på de skandinaviske markeder ligeledes betyder, at der altid er særlige kompetencer at trække på i baglandet.

- Vi har en stor organisation af dygtige, svenske kollegaer, som vi altid kan kontakte for at drage nytte af deres specialviden på lige netop deres felt. Det betyder, at vi altid har en ekspert internt i organisationen, som sørger for, at vi præsenterer den bedst mulige løsning for kunden, slutter Claus Weppler.

Behøver du hjælp med at finde det rette modulsystem?