2017-11-06 12:35

Glem ikke kontormiljøet i indeklima-debatten

Indeklimaet på de danske folkeskoler får ofte velfortjent kritik. Men der mangler samtidig mere fokus på kontormiljøerne. Her halter det nemlig også bagefter med indeklimaet. Heldigvis er der hjælp at hente med modulerne fra Temporent.

Danske lønmodtagere opholder sig i gennemsnit mere end 1.400 timer om året på arbejdspladsen, viser tal fra Danmarks Statistik. Det stiller høje krav til arbejdsmiljøet og indeklimaet. Desværre halter mange kontormiljøer bagefter på indeklimafronten, ligesom det er tilfældet på en stor del af de danske folkeskoler.

- Vi er mere end glade for, at der er fokus på indeklimaet på landets skoler. Men det er også vigtigt, at vi ikke glemmer kontormiljøerne. Både skoler og kontorer er to store og vigtige sektorer, hvor der virkelig er potentiale til en opgradering på indeklimaet, forklarer Claus Weppler, adm. direktør i Temporent.

Indeklima påvirker produktiviteten

Han refererer til den debat, der ofte kører omkring folkeskolernes dårlige indeklima. Men det er ikke kun på de danske skoler, at indeklimaet forsømmes, og det er et problem, mener Claus Weppler.

 - Vi ved, at indeklimaet spiller en stor rolle på vores velvære og vores evne til at præstere. Det vil derfor være gavnligt for alle, hvis der fokuseres endnu mere på at skabe sunde kontormiljøer, der fremmer både trivsel og produktivitet blandt medarbejderne. Sygedage koster i længden meget mere end de ressourcer, det kræver at optimere indeklimaet, siger han.

Et løft i sundheden

Ikke nok med, at det kan være direkte sundhedsskadeligt at opholde sig for mange timer i et indeklima med dårlig luftkvalitet, fugt- eller kuldegener. Et usundt indeklima påvirker også koncentrationen og effektiviteten i en negativ retning. Omvendt kan et sundt indeklima i kontormiljøet netop betyde op til 10-12 procent øget produktivitet, viser en tidligere undersøgelse. Derfor er Temporent meget optagede af at levere moduler, der gennem et godt indeklima, fremmer trivsel og sundhed. Både når det gælder moduler til skoler og kontorer.

 - Vi har haft meget positive oplevelser med at levere moduler til skolebørn. Simpelthen fordi vi hører fra brugerne, at de kan mærke et løft i sundheden og trivslen. Det løft vil vi i Temporent også gerne se i kontormiljøerne. Det vil både være gavnligt for den enkelte medarbejder, men også for samfundet som helhed, lyder det afsluttende fra Claus Weppler.