2018-02-23 13:48

Vink farvel til spild med genanvendelige moduler

Som et samlesæt i bedste Lego-stil genbruges moduler i nye projekter og bygges på en indendørs byggeplads. Det tager spild til et minimum, er tidseffektivt og en gevinst for miljøet.

Temporent leverer fleksible konstruktioner, som let og effektivt kan skilles ad og udskiftes - uden tab af vigtige funktioner. Komponenterne kan sættes sammen på nye måder til nye projekter: Præcis som samlesæt, der samles igen og igen efter behov. Det er bæredygtigt og en stor gevinst for miljøet, som i høj grad er belastet af brug-og-smid-væk-kulturen.

- Det er vigtigt for os, at vi er med til at genanvende ressourcer, som indgår i et kredsløb frem for at ende som affald. Derfor benytter vi de samme komponenter til opbygningen af eksempelvis enkeltmandskontorer, storrumskontorer, børnehaver og mødelokaler. Når en given lejeperiode er slut, bliver modulerne skilt ad og kørt på lager, så komponenterne står klar til næste projekt og næste kunde. Det er cirkulær økonomi på Temporent-måden, fortæller Claus Weppler, adm. direktør i Temporent.

Modulerne tilpasses således efter behov og projekter. På den måde holdes materialespildet på et absolut minimum, og det samme gør belastningen af miljøet.

- Med vores moduler, som vi lejer ud til kontorbyggeri, skoler og børnehaver, er det muligt at skræddersy midlertidige lokaler efter lige præcis de individuelle behov, man måtte have. Vi retter til ud fra ønsker om funktion, planløsning og antal kvadratmeter. Vores kunder får derfor en gennemtænkt løsning, ned til mindste detalje, uden spildplads og overflødige kvadratmetre.

Indendørs produktion giver mindre spild

Modulerne præfabrikeres inden døre og bliver efterfølgende installeret på byggepladserne. Det kaster en lang række fordele af sig:

- Den indendørs præfabrikation giver en mere effektiv og kortere byggeproces. Det er vigtigt i en branche, hvor tid er en dyrebar størrelse. Risikoen for forsinkelser pga. vind og vejr forsvinder, mens kvaliteten løbende kan optimeres grundet de skarpt kontrollerede produktionsforhold, forklarer Claus Weppler.

Den høje kvalitet sikrer dermed også mindre spild af materialer, der gør processen bæredygtig og at man hurtigere opnår et godt og fleksibelt resultat.