Futurumskolan

Vi har været meget tilfredse med tiden i de midlertidige lokaler. Det har fungeret rigtig godt.

Futurumskolan er den største skole i Håbo kommune i Sverige. Her går over 800 elever fra børnehaveklassen til 9. klasse. Skolen består af to oprindelige bygninger, som blev opført i begyndelsen af 70'erne, og som senere er blevet bygget sammen.

- I 2010 begyndte man at ane, at alt ikke var i orden med indeklimaet i den ældre del af skolen. Flere og flere fik det dårligt. En undersøgelse af bygningerne viste, at der blandt andet var fugt i fundamentet, og at taget var utæt og og fuld af kondens.

- Efter undersøgelsen stod det klart, at der var behov for en totalrenovering. Først tænkte man, at renoveringen kunne foregå i etaper, så skolen stadig kunne være i brug. Men det gik ikke. Da problemerne blev kendt, var der ingen, som ville arbejde i de gamle lokaler. Det blev ganske enkelt nødvendigt at leje midlertidige lokaler.

- Vi fik pludselig ret travlt, for vi skulle jo have en masse pavilloner på en gang. Det viste sig, at Temporent var det eneste firma, som kunne klare så stor en opstilling på så kort tid. På bare 10 uger rejste de en ny skolebygning med i alt ti klasseværelser og et medarbejderrum. Hele projektet blev gennemført uden problemer.

- I begyndelsen var der nogle lærere, der brokkede sig. De mente, at de nu skulle arbejde i barakker eller byggeskure, men de indså snart, at det var rigtige skolemoduler tilpasset til undervisningsformål. Nu er renoveringen overstået, og vi er flyttet tilbage. Men der er ingen tvivl om, at vi har været meget tilfredse med tiden i de midlertidige lokaler. Det har fungeret fremragende!

Linda Sjöborg, ejendomsdirektør, Håbo Kommune

Skolelokaler